In english
Etusivu     Palvelut     Ympäristö     Perinteet     Hinnasto     Yhteystiedot
Majoitus ja ruokailut Pohjois-Karjalassa
     Juhlapaikka Pohjois-Karjalassa
     Kokoukset ja koulutukset Pohjois-Karjalassa
     Koe ja näe Pohjois-Karjalassa
    

Ajankohtaista

Talvilomalle kievarin tunnelmaan - jäätietä vartissa Kolille!

Vuonislahden ja Kolin välinen jäätie on avattu virallisesti 9.2.2018. Elämyksellistä ja huolella hoidettua jäätietä ajat Herranniemestä hujauksessa Kolin kansallispuistoon, rinteisiin, laduille, kylpylään ja muiden palveluiden äärelle!

Jäätietä mukaileva Vuonislahti-Koli retkiluistelurata on jälleen käytössä- samoin jääladut Raapionsaaren kodalle, Kolille ja Paateriin suoraan rannastamme säävarauksella. Huomaathan, että jäälatuja ylläpidetään talkoovoimin ja runsaiden lumisateiden tai voimakkaan tuulen seurauksena ladut eivät aina ole käyttökunnossa. Kysy ajankohtaista tilannetta meiltä. Herranniemessä majoittujille tarjolla edullisesti käyttöön muun muassa retkiluistimia, pilkkivälineitä ja lumikenkiä.
Lisätietoa jäätiestä.

Herranniemen palvelut 12.3 - 30.3.

Aamiaismajoitus toimii normaalisti, tilausruokailut järjestämme majoittujille ja ryhmille sopimuksen mukaan. Ilmoitathan ennakkoon, jos haluat aterioita vierailusi aikana. Kiitos!

Herranniemen pääsiäinen

Tarjolla pääsiäispöytä pääsiäispäivänä su 1.4.2018 klo 12-15. Pyydämme pöytävarauksia ennakkoon. Maukasta maalaisruokaa ennakkotilauksesta myös muina aikoina. Herranniemen kahvila a-oikeuksin palvelee pääsiäisaikaan 31.3-1.4. klo 12-17. Seuraa ajankohtaisia lisätietoja/tarkennuksia facebook-sivuiltamme.

Kotiseudun lintuja - valokuvanäyttely

Herranniemen Tapion tuvassa nähtävissä Juha Pekkasen valokuvanäyttely "Kotiseudun lintuja". Näyttely on avoinna Herranniemen aukioloaikoina, sekä pyydettäessä.

Kipinää Kievarista! Tyhy-tilaisuudet ja kokous/koulutuspäivät

Haussa aitoja kokemuksia, oivalluksia ja elämyksiä? Maalaiskylän rauha, upeat järvimaisemat, herkullinen ruoka, mukava majoitus ja monipuoliset virkistyspalvelut tarjoavat pohjan, jolle luomme yhdessä juuri teille sopivan kokonaisuuden antamaan uutta virtaa ja yhteishenkeä tyoyhteisoon tai järjestopoppooseen. Halutessanne voitte järjestää paikalle oman kouluttajan ja tiedustella mieleisiä oheispalveluita tarpeidenne mukaan meiltä. Tarjolla on liikunnallisia ja erähenkisiä ulkoilma-aktiviteetteja, joogaa ja hyvän olon toimintaa, itse- ja ryhmätuntemusta luovan toiminnan keinoin, talvikalastusta ja emännän piirakkakoulua - unohtamatta Herranniemen monipuolisia saunomismahdollisuuksia ja hoitoja saunomisen kylkeen. Katso esimerkkejä tyhy-paketeista ja kysy rohkeasti lisää! Herranniemen kokoustilat- ja palvelut.


Majoitus, ravintolapalvelut, juhlat ja kokoukset ainutlaatuisessa ympäristössä

Tule Kolin kansallismaisemaan Pielisen rannalle nauttimaan maalaistunnelmasta. Tarjoamme majoitusta, ravintolapalveluja sekä erinomaiset tilat kokouksiin, koulutustilaisuuksiin, juhliin ja illanviettoihin.

Perinteikkään kestikievarin maukas maalaisruoka, kotoisat huoneet ja välitön karjalainen palvelu, sekä eri vuodenaikojen mukaiset aktiviteetit tekevät lomastanne tai tilaisuudestanne unohtumattoman. Infrapuna-hoitosauna, savusauna, rantasaunat, turvesaunotukset tai yrttikylpy tuovat hyvän olon päivän päätteeksi.

Sijaitsemme keskellä kauneinta Pohjois-Karjalaa Lieksassa, Vuonislahden kulttuurikylässä. Kuvanveistäjä Eva Ryynäsen Paateri, Pikkukilin elämyspuisto, Ruunaan kosket, Koli ja monet muut retkikohteet ovat noin tunnin matkan sisällä Herranniemestä. Tule kokemaan Pohjois-Karjalan luonto ja kulttuuri- Herranniemestä käsin se onnistuu mainiosti.

Palvelemme ympäri vuoden aamiaismajoituksen ja tilausravintolatoiminnan merkeissä.

Huom!
Suosittelemme suoria varauksia nettisivujen varauslomakkeen kautta, sähköpostitse tai puhelimitse. Kaikki majoituksemme ei ole myynnissä netin varauspalveluiden (esim. booking.com) kautta ja varauspalvelun näyttäessä täyttä meillä voi vielä olla tilaa suorien varausten kautta. Myöskään kaikki huone/mökkityypimme eivät ole saatavissa booking.comista.


Herranniemi - vuoden 2013 Karelia a`la carte yritys
    Olemme osa Maakuntien Parhaat - verkostoa
    Yhteystiedot


Tapahtumia, tekemistä ja näkemistä Vuonislahden ja Kolin alueella kevättalvella

Pielisen jääladut, Kolin alueen ladut ja Ukko-Kolin komeat rinteet

Jäälatu kulkee Herranniemestä Raapionsaareen (3 km), jossa mahdollisuus paistella makkaraa kodalla ja sieltä Loma-Kolille (yht. 9km), sekä toista reittiä Ukko-Kolin rinteiden ala-asemalle (11 km). Jauhiaisen reitti kulkee Herranniemestä Jauhiaisen järven ylitse Paateriin, Eeva Ryynäsen taiteilijakotiin (4 km/suunta). Paateri on avoinna hiihtolomaviikoilla joka päivä klo 10-16. Jäälatuja pidetään yllä säännöllisesti talkoovoimin sää- ja jäätilanteen sallimissa puitteissa. Ajankohtaisen tilanteen voit tarkistaa Kolin latujen kunnossapitokartasta. Vartin ajomatkan päästä Kolilta löytyy monenlaisia latuja ja hiihtomahdollisuuksia - muun muassa Suomen pisin valaistu latu. Katsele Kolin alueen latukarttaa ja lue lisäietoa Kolin laduista Koli-fi sivustolla.

Ukko-kolilla, Kolin kansallispuiston kyljessä pääsee laskettelemaan ainutlaatuisissa maisemissa. Kolin rinteet.

Lähialueen laturetkitapahtumat

Pielisen jäähiihto 24.2.2018, Ruunaan koskihiihto 25.02.2018, Kolin maisemahiihto 3.-4.3.2018 ja Ahmanhiihto 9-10.3.2018. Lue lisää.

Jäätie tutuksi- tapahtumat 18.2. ja 3.3.2018

Ohjelmallinen tapahtuma Jäätien molemmissa päissä klo 10-15. Tarjolla mm. hevosreki- ja koiravaljakkoajelua, potkuri- ja luistinlainaamo, retki talviverkoille klo 12, talutusratsastusta Kuivalan islanninhevostallilla ja paljon muuta mukavaa! Herranniemessä tarjolla maukasta keittolounasta ja kahvilaherkkuja a-oikeuksin. Katso lisätietoa Jäätie tutuksi- tapahtumista.

Jäänveiston SM-kisat Juuassa 24.- 25.2.2018

Jäänveiston Suomen mestaruudesta kilpaillaan 24. kerran 24. - 25.2.2018 Juuan Nunnanlahdessa, Pohjois-Karjalassa. Jäänveiston SM-kilpailut on valtakunnallinen, ilmainen koko perheen tapahtuma. Lisätietoa Jäänveiston SM-kilpailuista.

Hiihtolomien aktiviteetteja Kolin ja Vuonislahden alueella

Pororekiajelua, husky-koiravaljakkoajelua, ratsastusretkiä islanninhevosilla, lumikenkäretkiä ja monenlaista muuta: tekemistä riittää myös muuten kuin suksien päällä. Katso Kolin hiihtolomien aktivitettikalenteri ja tapahtumakalenteri. Rentoutumiseen Kolilta löytyy myös hemmottelukylpylä Koli Relax spa, johon ajelet Herranniemestä hetkessä ainutlaatuista jäätietä pitkin - unohtamatta tietenkään Herranniemen omia sauna- ja hoitomahdollisuuksia!

Islanninhevosilla on mahdollista päästä ratsastamaan myös Vuonislahdessa 1 km päässä Herranniemestä Kuivalan tilalla Puh 0400 579113.

Arctic Ice Road Run - Jäätiejuoksu ja Eukontyönnön SM 17.3.2018

Tapahtumassa juostaan Koli - Vuonislahti välistä jäätietä, joka on Euroopan sisävesien pisin virallinen jäätie. Juostavat matkat ovat noin 14 km ja 28 km. Tänä vuonna toista kertaa Arctic Ice Road Runin yhteydessä järjestettävä Eukontyönnön MM-kilpailu on hyväntuulinen tapahtuma, jossa annetaan eukolle lennokasta kyytiä potkukelkalla yli Pielisen. Kilpailussa potkutellaan n. 7 km Koli - Vuonislahti välistä jäätietä. Työnnettävä eukko voi olla oma tai toisen, mutta eukon on istuttava kelkan kyydissä koko kilpailumatkan ajan. Lue lisää.